Rabu, 1 Januari 2014

2014 vs 2013



2013...terlalu banyak yang berlaku sepanjang tahun...sedih suka duka semua bercampur boleh jadi satu..ABC!!!...masa yang berlalu memang tak boleh nak ulang dah...hidup kena diteruskan walaupun berat walaupun payah..walaupun jatuh banyak kali..walaupun tersungkur dimata tangga...kata-kata semangat terus kedengaran di telinga..terima kasih Ya Allah kerana menghadirkan mereka semua dalam hidup aku ni...salah faham.. pergaduhan.. masam muka..semua ade..tapi kalu semua tu tak berlaku mesti kita takkan jadi dewasa..sedewasa dan sematang kita hari ni...terima kasih jugak kat tqa,gemok dan hadi...walaupun sibuk ngan kehidupan masing-masing tapi masih sempat nak layan ak ni ha...gaduh ngan aku...rindu sangat-sangat kat diorang..aku tahu kalu degree akaun vs medic sangat sibuk...tapi diorang memang sporting habis...

2014

tahun baru azam baru..memang tu jer orang akan cakap..nak-nak kalu masuk 1 januari...bagi ak sama je cuma ade la terdetik tuk jadi lebih baik dari sebelum nie..jadi lebih berjaya dari sebelum ni..jadi lagi tabah dan kuat dari sebelum ni...semalam pun just bawak asyraf g tengok bunga api..kalu tahun sebelum ni aku duduk kat rumah je...paling tak pun tido sebelum kul 12...dah memang tak rasa nak sambut pun...tapi pape pun selamat tahun baru tuk semua..semoga tahun ni lebih bermakna dari tahun-tahun sebelum nie...chilll....

lagu baru dari HH...
jodoh berdua...

ni copy dari insta paiz..
kata-kata semangat..

2.0.1.4

Isnin, 11 November 2013

bosan

hyep..hyep...

tak tahu nak update pasal apa sebenarnya tapi bosan tahap kalu tidur lusa baru bangun....hahahhaha...semua orang sibuk dengan hal masing-masing...aku sibuk ajak orang gaduh..hahahhaha...gemok la jadi mangsa aku..sape lagi kan kalu bukan dia..nak ajak hadi gaduh..mesej pun jarang macam mana nak ajak gaduh...hahaha..okay sambung...si gemok ni siap cakap jom gaduh tak tahan tu...hhahahhaha..gaduh ngan dia buat sakit hati je..asyik nak menang je...stresssss!!!!!!

minggu nie baru rasa ok sikit la...sebelum ni sibuk g situ g sini...keje kat pejabat pun makin banyak..siap kena buat bajet 2014...si gemok tu pulak tanya dah siap ke bajet.. siap gelakkan aku lagi..kurang asam betul la..kalu ade depan mata mahunya  kena tumbuk..dah la dapat MC g jalan kat A.S...untung laaaaaaa.....

~rindu nak sembang ngan tqa..rindu nak lepak ngan dia...

layan la lagu nie dulu...kalu tengok ayat yang dia tulis tu pun tak tahu sape yang betul sape yang salah..dah tak ada jodoh nak buat macam mana kan...





Selasa, 29 Oktober 2013

cinta itu tak terlihat





lepaskan orang yang kita sayang itu adalah satu pengorbanan..hanya ALLAH tahu apa yang terbaik buat kita...dariNYA kita datang padaNYA jua kita kembali...ALLAH dah tetapkan semuanya untuk anak ADAM..jodoh pertemuan rezeki ajal maut.....

Khamis, 10 Oktober 2013

bagai sebuah cerita

Bagai sebuah cerita aku dan dia
Bermula hanya matanya yang mempersona
Dia membuatkan hari-hariku
Bagai sempurna tiada celanya
Malam ku gelisah siang ku bertanya
Jika kau tak bersama
Hadirmu bagaikan bidadari
Melengkapkan langkahku yang terhenti
Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu
Umpama nafasku kan berhenti
Jika kau hilang dalam hidup ini
Percayalah kasih cintaku padamu
Tak pernah hilang
Tak akan pergi
Kita kan terus bersama
Bukan untuk seketika tapi untuk selama-lama
Jangkauan kasih kita hingga ke akhirnya
Hidup kita bagai di syurga
Tak pernah hilang
Tak akan pergi
Tetap di hatiku
Kekal di hatiku
Hanya kamu
Tetap di hatiku
Tetap di hatiku
~be safe....
simple....i love you....

Isnin, 23 September 2013

find me if u can

Bukan merajuk cuma menyendiri
bukan kecewa cuma terasa
bukan kalah tapi mengalah
takdir ILLAHI aku terima
DIA yang membolak-balikkan hati manusia...

tqa cakap jangan mengalah...
~sampai tahap ni ika dah bertahan...jangan give up..ika kuat..jangan sedih2..kalau sesuatu kita nak...tak dapat..jangan risau..jangan rasa penat..jangan putus asa..Allah ade yang lagi baik untuk kita..yang penting jangan lupa Allah..banyak-banyak berdoa...bersabar..Allah akan ganti kesabaran tu dengan sesuatu yang baik...ayat-ayat tqa selalu buat aku kembali bersemangat..tq dear...

buat kamu....
~dulu kamu bertanya bagaimana lagi cara yang kamu boleh buat untuk aku berhenti mencarimu...sekarang,aku akan berhenti..bukan kalah tapi belajar untuk menerima...setiap hari aku belajar...setiap hari aku fikir...from now on,i'll let u go....

lepaskan seseorang yang kamu sayang...jika dia benar untukmu pasti dia akan kembali..ALLAH yang tentukan segalanya...

kadang-kadang lagu judika betul-betul buat aku berfikir...sungguh berat untuk tinggalkan seseorang yang dulu pernah ada dalam hidup kita tapi jika kita terus berdoa..segala rasa berat itu akan segera hilang sebab hanya DIA yang tahu ape yang kita rasa...

~ku akui sungguh beratnya
Meninggalkanmu yang dulu pernah ada
Namun harus aku lakukan
Karena ku tahu ini yang terbaik
Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku

jangan tanya kenapa aku diam
jangan tanya kenapa aku jadi macam nie..
sebab aku pun tak ada jawapan untuk soalan tu...

salam sayang

Sabtu, 17 Ogos 2013

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri
tak terlambat lagi kan nak ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin...
Mohon Maaf atas semua salah dan silap....

Syukur masih berkesempatan menyambut aidilfitri dengan orang-orang tersayang...Alhamdulillah...sayu terasa dihati bila tulis nie...tapi raya pun dah berlalu...

Ucapan khas hari raya....heeeee....

Ayah-MOHD DIN BIN SAID
~First of all...kak mintak maaf banyak-banyak dengan ayah if ade terkasar bahasa terkurang ajar..tak dengar kata...Alhamdulillah tahun nie masih berkesempatan sambut raya dengan ayah..salam cium tangan cium pipi di pagi raya...bagi duit raya kat ayah..heeeeee..terima kasih atas segala pengorbanan ayah selama nie...muahhhhhhh....

Mak-ZAINAB BT CHE AHMAD
~terima kasih jugak kat mak sebab besarkan kak selama nie..kak mintak maaf banyak2...muahhhhhhh

Adik Beradik
~Kak mintak maaf jugak tuk semua...abg,kak rahie,kak ngah,abg deli,asyraf,yie,yen,ali,firdaus,ain...raya tahun nie gambar masih tak lengkap..bila semua nak berkumpul nie...hadoiiiinya..xpe la...muahhhhhhh

Hadi
~Di,aku mintak maaf banyak2 if selama ko kenal aku,aku banyak sakitkan hati ko...kacau2 ko..panggil ko bukan2...aku mintak maaf banyak2...semoga ko sihat kat sana..semoga berjaya dalam hidup..semoga bahagia disamping orang tersayang...tenkiu call aku pagi hari raya...call bukan nak mintak maaf tapi call tuk cari gaduh..as usual..i know u. *tahun depan aku claim hadiah befday ngan duit raya*...

Dayah
~Mik,saya mintak maaf if sepanjang kita berkawan & rapat ade jer menda yang tak kena...if ade saya tersalah cakap..tersalah kata..tersalah amik tahu pasal awak..saya mintak maaf banyak jugak if saya ade buat awak terasa dengan saya...sangat-sangat mintak maaf ok..semoga berjaya dalam hidup dan bahagia selalu... *rindu nak lepak kat kaytee & g jalan2*

Tqa
~Sayangggg...tenkiu for everything..love u so much..tengs for always be there for me...nangis bersama ketawa bersama..sorry if ade banyak salah faham sepanjang kita kawan nie..nanti jumpa yeeee....

Gemokkkkk
~Hey gemokkkkk yang selalu cari gaduh...aku mintak maaf sangat-sangat if sepanjang ko rapat ngan aku,aku ade tersalah cakap...mintak maaf taw..terima kasih sebab selalu bagi pendapat walaupun pendapat yang menyakitkan hati...terima kasih sebab ingatkan aku tentang banyak hal...ko kawan yang selalu ade selain hadi..i mean kawan lelaki yang rapat ngan aku & aku boleh share macam-macam sebab ko tak banyak songeh... *semoga lepas hajat nak beli fon baru & semoga berjaya dalam jurusan BACC..study leklok*

~nie jer gambar-gambar raya yang ade..heeeeeee

macam2 gaya dah si kecik nie buat...





~nie copy & paste jaa punya post..kalu ikutkan ade benarnya ayat nie sebab aku pernah je kena macam nie...

As salamu'alaikum shbt tersyg. Hakikat yg ramai org terlepas pandang: Kita boleh berkomunikasi melalui minda. Apa yg kita fikir mengenai seseorg akan terpancar dlm bentuk gelombang & masuk ke minda org itu. Tu sbb, sering berlaku bila kita teringat akan seseorg, tak lama lepas tu dia hub kita melalui sms, whatsapp atau call. Bila kita bercakap ttg seseorg, tiba2 org tu muncul. Bila kita mimpi ttg seseorg, rupanya org tu juga ingatkan kita. Byk lagi cth2 yg ada. Justeru, mulai hari ini, pastikan kita kawal pemikiran kita agar menghantar gelombang yg positif saja kpd semua org di sekitar kita. Insya Allah org akan bertindak lebih +ve terhadap kita, org syg & yg paling penting Allah akan lebih redha terhadap kita. Moga Allah mudahkan segala urusan kita. Aamiin, wassalam.

- Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah -












Rabu, 31 Julai 2013

double two!!!!

31 Julai 2013
22 Ramadhan 2013
Rabu

hari ni baru berkesempatan nak update blog..bukan sebab terlampau rajin tapi sebab terlampau malas nak taip tapi kan tapi kan aku tak larat jugak sebenarnya...#gittew...hari ni dah 22 hari kita berpuasa...syukur syukur syukur...

20 Ramadhan 2013 
29 JULAI 2013
ISNIN

hari ni genap la umur aku 22 tahun..22 OK!!!!!...DUA PULUH DUA...ade orang cakap dah tua tapi aku tak rasa tua pun..hahahahha....29 JULAI 1991=ISNIN,29 JULAI 2013=ISNIN lepas 22 tahun baru jumpa balik 29hb hari isnin...tapi aku pernah je jumpa 29 julai hari isnin sebelum nie,..mase sekolah kalu  tak silap...dan hari nie bersamaan 20 Ramadhan 1434H...2/3 bulan ramadhan..syukur ke hadrat Illahi...masih diberi kesempatan untuk menjalani ibadah puasa...

terima kasih kat semua yang wish befday aku...kat mesej, w.sapp,wechat,twitter,fb..terima kasih sebab doakan yang terbaik untuk aku..siap ade yang doa supaya kahwin awal..hahahhaa....calon tak ado lagi nie..tenkiu kat sarul,ulim,maira,dayah,syafiq,tqa,che,kak mazni,ajek,kak ngah,mira,amy,anis,qiqi,jiji,silah,kerol,syahir,fatin,zety,dr bakrie  dan lain-lain..lupa dah..ramai sangat..heeeeeee...asyraf siap nyanyi lagi lagu befday..hahhahaa...rinduuuu...

hari ni pegi berbuka kat pantai batu buruk dengan kak mazni,kak yati,kak wani,saudah,mira & ajek...untuk tahun nie ni first tyme berbuka kat luar & kat pantai batu buruk..tahun lepas banyak kali kot berbuka kat luar..macam yang aku cakap sebelum nie...banyak menda dah berubah..sampai hadi pun cakap aku bagus tahun nie..dia cakap bagus jugak dia tak balik malaysia tahun nie..senget la pak cik tu!!!....lepas berbuka kitaorg pun g cuci mata kat TTC..hahhaaha...dah memang xde keja kan...

nie jer gambar yang sempat amik sebelum berbuka...
wakil dari
 MS CITAJAYA SDN BHD
PRIMA HT CONSTRUCTION EQUIPMENT
hehehhehehe.....
*aku pun tak tahu knp peace aku jdi gtu..suka sangat gelakkan asyraf aku rasa*





(Ada org nk marah sbb x ingat birthday dia. cian dia ... nk wk guana bkn x ingat tp bln pose biasa la terlupa jap... ingat nk raya je... .. Maap kan saya Maap kan saya ya  ... Selamat Hari Tua mak lang... Moga cepat2 kawen ya mak lang  ... Mak lang jgn lupa duit raya n baju raya asyraf ya.. pop pop skali mak lang... hahhahah... nati asyraf belanja mak lang mkn kfc ya..)


nie kak ngah punya wish kat fb..hahhahaa..sebelum tu aku mengamuk kat w.sapp sebab dia lupa befday aku...hari nie aku mengamuk ngan hadi..tapi tak de la mengamuk..gurau2 jer..hadi cakap dia saje je buat-buat lupa,nak tengok aku bising tak...mahunya tak bising..hahaha..siap nak wish hari nie..31hb..hari last bulan 7,dia cakap dia kan memang orang last sokmo wish..banyak cantik!!!!...


hari nie skype ngn hadi...hari tu pun dah skype sebenarnya..lepas sebulan +++ tak contact..busy katanya..KATANYA la.busy jaga kucing yeeee???? .hahahhaha...

nie yang hari tu la...yang mula2 dia call..
.panjang lebor dengar dia membebel....
*sakit tekak gaduh ngan ko di*



nie yang hari nie....
*call sebab nak gosip je aku rasa..kurus pose aku..*










nie OST citer don't look back:the legend of orpheus..
aku layan citer nie setiap sabtu kat KBS World
dari pukul 1.40-4.00pm....
*saje je nak letak jugak*




rasanya tak ada pape dah nak cerita...sekian....
.hehehheehe.....
selamat meneruskan ibadah puasa...
salam sayang...







Khamis, 25 Julai 2013

kisah suatu malam

16 Ramadhan

selamat pagi semua..selamat pagi encik garfield...selamat pagi pejabat..hey hey hey hari ni dah 16 Ramadhan.. *tetiba hati terasa sayu*...masa makin pantas bergerak sepantas meningkatnya usia kita..eh!!!!..xde kaitan samada yang masih hidup atau yang telah pergi...inalillah...

ni xde kaitan dengan hal pejabat atau hal kerja...macam la banyak sangat kerja kan nak masuk minggu-minggu terakhir nie..biasanya kerja aku bertimbun time awal bulan ngan minggu ke dua  jer...yela..time tu la report nak kena hantar...bikin pusing ini kepala....mula la diam buat kerja tak cakap ngan orang pun....

dah dah tutup cerita pasal kerja..kerja takkan pernah habis..hari ni selesai kerja, esok pagi ade lagi..opssss!!!...esok dah jumaat...yeayyyyy

sebenarnya nak cerita kes semalam...ni kisah cinta antara kita...eh!!!..bukan bukan...ni kisah mak cik kat masjid...kisahnya bermula bila aku pergi masjid ngan yie n firdaus...dalam pukul 8.15 macam tu la...awal kau kitaorang pergi...hahahha..pastu bila dah bentang sejadah aku duduk kat sebelah kawan mak cik aku..aku kenal la ngan dia..pastu ade la mak cik nie datang duduk depan aku..eh mak cik ke...bukan mak cik la dia dah sebaya ngan nenek aku...kira nenek la..nenek ni tanya aku anak sape..aku pun jawab la anak mat din...pastu nenek ni siap tak percaya aku nie anak ayah aku..dia cakap ayah aku x lawo pun..eh eh eh eh...ape nie ape nie...pastu nenek ni siap cakap nak kata ikut muka mak lagi la tak sama...mak cik kat sebelah aku pun cakap betul la ni anak mat din...pastu nenek ni pun tanya yang no berapa..tapi aku yang blurrr ni pun jawab umur 22..hahahhaa....nasib baik kawan mak cik aku betulkan balik..dia bukan tanya umur dia tanya no berapa..aku dengan muka yang penuh lemah lembut pun jawab la yang no 5...pastu nenek ni tanya lagi hari tu yang sulung  kan kawin...aku pun cakap yup...sorang la kan baru kawin...aku cakap dua orang dah....dia jawab oooo...semua besar besar dah....aku pun diam la sebab orang pun dah nak azan....gittew la cerita dia...xde pape pun sebenarnya tapi aku rasa macam nak tergelak kalu ingat balik...at least aku dengar ape orang tua nak cakap pasal muka aku ngan mak ayah aku..hari tu mase aku update gambar konvo aku dah tanya muka aku ikut muka sape...sekali nenek ni yang jawab..hahahhaha...*ntah-ntah nenek ni baca blog aku*..eh tak baik la...encik garfield selalu cakap kadang-kadang kita kena ber-husnuszon la....gittew....

tenkiu encik garfield

hari tu aku bagi gambar nie kat dia...

~aku pun tak tahu macam mana aku boleh panggil nama dia gitu..tak hensem pun kan nama dia...hahhaha..tu la sape suruh dia panggil aku garfield gemokkk...pastu panggil aku princess typo..tahu la guna BB tak typo..*tapi kadang-kadang typo dia lagi teruk pada aku* ..pastu pnggil aku datin...tyme aku bebel kat dia tahu plak suruh aku bebel kat pejabat...tyme dia bebel kat aku kemain cakap yang dia tu secretary aku...tyme aku demam tahu plak nak bebel suh makan ubat..tyme dia demam siap bagitahu lagi nak pegi jalan-jalan..sape tak sakit aty..tyme aku bahan dia kat twitter tahu plak nak marah kat wechat..tyme dia bahan aku kat wechat aku plak pegi mengamuk kat twitter..pastu dia cakap mana aci pegi mengadu kat twitter..hahahahah...macam budak la plak....
~btw aku cuma nak ucap terima kasih sebab dia selalu suh aku fikir ape yang dah berlaku tuh semua ade hikmah...dia cakap ALLAH dah tulis semua tuh dan ALLAH takkan uji seseorang tu diluar kemampuan kita...kalu tengah down sangat aku dengar la nasihat dia..kalu tak mahunya masuk telinga kanan kuar telinga kiri...heeee...sorry...aku dah letak dia same level ngan hadi..kawan yang selalu bagi aku nasihat..bagi aku semangat selain kak ngah....tenkiu tenkiu tenkiu....


tazkirah hari nie...

jika hati terpaut kepada ALLAH ,semua lapang,kesempitan yang datang bagi yang hatinya lalai dari mengingat Sang Maha Penyayang ~twitter

happiness is finding pleasure in the worship of ALLAH~twitter





Rabu, 24 Julai 2013

middle of ramadhan

24 Julai 2013
15 Ramadhan 1434H

Syukur Alhamdulillah..masih berkesempatan menyambut bulan ramadhan yang mulia nie...syukur masih diberi kesihatan yang baik walaupun kadang-kadang penat yang terlampau....hey hey hari ni dah 15 Ramadhan kejap jer masa berlalu..terlampau pantas..separuh perjalanan...masih ade separuh yang perlu dikejar...berlumba-lumba untuk lakukan amal ibadah....iktikaf di 10 malam terakhir ramadhan..malam lailatul qadar....

15 Hari Pertama...

Excited tak terkira nak sambut ramadhan tahun ni walaupun kadang-kadang rasa sayu dihati...tak tahu la kenapa..mungkin sebab makin dewasa dan keadaan pun dah berubah...okay tahun nie g terawih kat surau kat rumah pastu kat masjid kat kampung...meriah...masuk minggu kedua mula la bunyi mercun dalam masjid,mahunya tak terkejut tengah tengah sembahyang tuh...dekat seminggu nak puasa baru kaki aku ni menjengah ke bazar ramadhan....heeeeee...malas nak berjalan sebenarnya...tu je citer dia..hihihhhi...mula-mula pegi bazar kat kuala berang jer...then pegi bazar kat wakaf tapai ngan ajek...then g bazar kat ajil...tak beli pape pun padahal..saje je pusing-pusing...#gittew

setakat 15 hari pertama nie belum pernah sekali lagi aku berbuka kat luar...dan hari ni kak ngan ajek dah plan nak berbuka kat luar minggu depan...will wait n see jadi ke tak..heeeeeeeeee....

hari nie lagu raya dah keluar kat radio...heeeee..pagi-pagi lagi kak ngah dah mesej dengar lagu raya..tak sabar nak balik raya katanya..heeeee.....tahun nie ali tak dapat balik raya sebab dalam latihan lagi...sabar yerr..nanti bulan 10 dah tamat latihan...

semoga 15 hari terakhir ni lebih bermakna..lebih banyak melakukan amal ibadah..semoga lebih banyak membaca Al-Quran...semoga lebih kerap ke masjid..Insyaallah....


nah lagu raya tuk semua




*rindu nak berbuka kat luar macam tahun lepas ngan dayah,ngan ajek ngan hadi...hmmmmmmm

*get well soon encik garfield...

Sabtu, 6 Julai 2013

ramadhan bakal tiba lagi

07072013....
11:43 am

ni kes kerja yang banyak kat pejabat tapi aku dah stress tahap nak balik tido..haahahhaa...meja berterabur tapi sempat je update blog...mohon bos xde link blog nie...hahahahha...syahir sokmo suh g membebel kat pejabat..hari ni membebel kat blog..marah sangat dia kalu aku membebel kat wechat..hahahaha...

dua hari jer lagi nak sambut ramadhan...excited tak???..aku macam excited jugak tapi rasa sedih jugak...sebab semuanya dah berubah..SEMUANYA....99.99%...manusia berubah kan???...cuaca pun boleh berubah apatah lagi dengan manusia..ALLAH TAHU YANG TERBAIK...i want to stay strong...hari-hari pujuk hati supaya sabar...bersedia ke tak nak sambut ramadhan???...aku bersedia beli susu sebab xmo dah sakit-sakit bulan pose nie...tahun lepas bercuti kat wad...tahun sebelum tu demam campak...tu semua ujian di bulan pose...Allah nak uji sejauh mana kita kuat untuk hadapi semua ujian daripadaNYA..





rindu nak pose kat dungun...nak berbuka kat sana...rindu nak berbuka dengan hadi la nanti..hari tu dah cakap kat dia..dia suh g berbuka ngan family jer tahun nie..rindu nak berbuka dengan tqa...rindu rindu rindu....rindu dulu-dulu....tqa tengah exam sekarang...

BUAT SEMUA...semoga berjaya didunia dan akhirat...semoga Allah merahmati hari-hari kalian dan bahagia disamping orang yang tersayang..terima kasih sebab jadi kawan yang baik...terima kasih sebab hadir dalam hidup aku selama nie..bagi nasihat.. tegur mana yang patut...mesej 24/7 tanpa jemu...buat aku happy...buat lawak...gayut lama-lama...tq tq tq..rindu semua...

semoga sempat bertemu ramadhan..
semoga ramadhan tahun ni lebih bermakna...
semoga ramadhan tahun ni menjadikan kita insan yang lebih bersyukur...
semoga diberkati.....








kalu dengar lagu ni mesti sayu jer bulan pose..



Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Ku memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah
Dengan rahmatMu oh Tuhanku
Ku tempuh jua

mecari ketenangan dan meyakiniNYA..
blog ni best...bagi aku la..buatkan ak berfikir kejap...

i will stay away from you if it's better for us...
i know i'm not good enough for you...
pray for me...
i want to stay strong
love,
jue-eqa...

Khamis, 30 Mei 2013

Hari Jubah










xpernah bosan tgk video nie....
kita kan manusia...
fail tuh dah jadi lumrah dalam kehidupan manusia....

Selasa, 28 Mei 2013

akhirnya....

hey i'm back....
syukur syukur syukur...
masih disini..
belajar erti syukur
belajar erti kasih sayang
belajar erti susah
belajar erti berdikari
belajar erti jatuh
belajar erti sedih
belajar erti dihina
semuanya ak belajar di muka bumi yang banyak dengan lakonan ni...

bukan nak cerita pasal lakonan ke ape ke...ni pasal hari jubah saya...yeay...i'm officially graduated....syukur sebab masih ade kesempatan waktu untuk pakai jubah konvo...terima kasih yang tak terhingga kepada semua yang bagi sokongan selama ni...tak terkira dengan jari...untuk semua yang sentiasa disisi tak kira saya sedih ke gembira ke...yang sentiasa doakan saya untuk terus kuat...terima kasih banyak-banyak...

untuk yang sentiasa jatuhkan semangat saya...terima kasih jugak sebab kata-kata tu mampu buatkan saya kuat sampai hari ni...mulut orang sampai bila-bila pun kita tak mampu nak tutup...ape yang penting dan perlu kita ingat...ALLAH  dah aturkan setiap sesuatu yang berlaku pada kita sejak azali lagi...kita kena tabah dan kuat menghadapi semua tu....ayt ''dah lambat konvo memang la tak excited''....terima kasih sebab keluarkan ayat tu untuk saya...saya doakan awak berjaya dalam degree awak... :) :)...semoga ALLAH merahmati...

eh xmo la sedih-sedih...dah dapat sijil diploma dah pun...terima kasih kat mak ayah yang bagi bunga..bagi duit,bagi pinjam kereta,bagi kasih sayang selama ni...dah-dah..bukan ucapan raya nak tulis panjang-panjang..yang lain tu simpan dalam hati dulu...hihihihi....terima kasih kat qiqi,anis,dayah,nisah jugak....tq kat semua yang mesej n call cakap tahniah....semoga ALLAH memberkati kalian..amin....


TEAM KONVOKESYEN 78...UITM (TERENGGANU)...AC110...
ni sikit jer..ader lagi...btw tq semua...ade mase jumpa lagi....gonna miss you all...
rindu nak lepak kat jambatan seberang pintasan...




hey..hey...hey...ni mak n ayah saya...
my love
 ENCIK MOHD DIN BIN SAID & ZAINAB BT CHE AHMAD...
ok!!! now jom komen muka sy ikut muka sape...hahahhaha....xde keja...




tengs jugak kat moyang sebab call...tanya pasal exam macam mane..cakap tahniah sebab dah grad...tenkiu..tenkiu...tq jugak sebab cakap aku segak pakai jubah konvo..senget!!!...ingat ak lelaki ke ape cakap segak..by the way,tengs....as usual...moyang tetap jadi orang last dalam ape jua ucapan....samada hari raya...befday..or lain-lain...hahahahha...takpe lambat pun di...ak appreciate jugak walaupun lambat...heheehhe...

tq jugak kat azzat nun jauh di bumi mesir...tq wish congrats...ckp tyme konvo degree nak bg bunga kat sy...I.ALLAH...murah rezeki ade peluang boleh la..sy akn tuntut ngn awk nnty...heeeeeeee......









gambar from my fav tumblr...




this video..
for you...

pray pray pray....

tq Allah
tq semua..
mak,ayh,kak ngah,ali,yie,yien,abg,ain,firdaus,abg deli,baby,hadi,dayah,tqa....


love
-JUE-




Isnin, 22 April 2013

ter ter ter...terfikir teringat terindu....

Assalamualaikum..syukur ke hadrat Allah S.W.T...selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W...Alhamdulillah..masih berkesempatan update entry baru..masih sihat tuk menjenguk blog ni lg...

xde ape crter menarik pun sbenarnya..cuma terasa rindu terasa teringat terasa terfikir akan semua yg tlh trjadi selama bbrapa thun nie...*berape byk ter daaaaaaa*...

semua org mesti ade kenangan masing2 kan..hmmmmmm....nk mengeluh pun ntah kali ke brape dah nie...kalu la ak ade kuasa magic kan...delete semua kenangan yg ade tp gtu la...sbb xde kuasa la ak jdi mcm nie...

first2 sekali..tahniah kat ali sebab lepas ujian navy...semalam bru dpt tahu..tggu bulan 10 la bru dia tamat latihan..kalu xde aral melintang..semoga dipermudahkan segalanya...aminnnnnnn.....

ni bosan sebenarnya..kerja byk gila tp paham2 la kan....kerja mmg xkan hbis...letih tgk no..letih fkir...nk ingt tu nk ingt ni..byk2...tu namanya tanggungjawab...mcm syahir  selalu ckp..xmo keje xmo ade tanggungjawab..kalu la blh mcm tu kan...ak ckp kat dia duk umah la jdi tukang masak sepnuh masa...phtu blh plak dia jwb xsepenat wat consolidation acc...hamboi!!!!....masak vs consolidation acc terus dia bg kat ak...budak bacc la katakan...

xde ape pun nk tulis sebenarnya...ni bosan2 jer...duk gaduh kt twitter ngn emy psal aiskrim btg 1malaysia...bosan je skrg...ngadap twitter..g keje balik keje..daily life...teramat bosan ok....



twitter quotes:
Anyone can make you smile. Many people can make you cry but, it takes someone very special to make you laugh with tears still in your eyes.

tumblr quotes:

The longer u have to wait for sumthing,the more u will appreciate when it finally arrives...


Kadang- kadang Allah biar kita sendiri dulu,
untuk kita perbaiki diri.
Lagi pun , sebab Allah tahu kita mampu.
Setakat yang kita mampu,
DIA tahu kita boleh berdikari,
Dengan kudrat yg ada,
Ke sana ke mari,
Tanpa insan bernama lelaki.
Mungkin,
Kerana itulah,
Kita masih sendiri.
Selain soal jodoh yg belum tiba.
Bukan belum ada!
Bukankah semuanya diciptakan berpasang-pasangan?
Tapi soal kemampuan kita.
Makanya, jangan cemburu pada teman2 yang sudah berpunya (bersuami),
Mungkin mereka sudah sampai saatnya ditemani insan bergelar suami.”
Kita sendiri? Takpelah, kita mampu lagi.
Masih ada perkara yang perlu kita perbaiki.
Ini, buat pemujuk hati, penenang sanubari.


salam syg cinta rindu tuk
baby,hadi,tqa n semua....



Ahad, 24 Mac 2013

tetap di sini

syukur syukur syukur....
syukur masih bernafas di atas muka bumi ni tuk mengenal erti hidup yg sebenar,kenal erti susah,kenal erti senang,erti kasih syg,erti sedih, mcm2 erti la kennnn....sesungguhnya muka bumi yg sementara ni penuh ngn tipu daya manusia...

dulu pernah terbaca kalu kehidupan kita ni straight jer tnpa liku2 yg kita kena tmpuh xbermakna pun idup kita nie....kita xbelajar erti susah erti sedih..nk hepy jer memanjangkan???.....hey,wake up!!...kalu setiap org tu tahu dia akan meninggal bila xde nya dia nk g enjoy jer smpai hr dia mati tu kan...bese la manusia....

hey dah end of march...cepatnya masa berlalu..teramat cepat..24 march 2012 hr last exam..now, dah 24 march 2013..setahun dah pun berlalu..tahniah kat semua member yg dpt smbung belajar...chayok2.!!!....

ape yang best sepnjg setahun nie???...best??..mcm xde pape yg best pown...juz ade pglmn la skit2 sbb keje kan...belajar susah payah cari duit sndiri bukn belajar hbiskan duit jer...pastu belajar jd org..mcm la sblum ni jdi hantu kan...mcm bby kata..antu antu...tu ha antu..hahahahha...hr2 rindu dia...

22 March 2013
15:00
g MM dgn dayah,anis,n kwn dayah..tgk wayang lgi...lme giler xkuar gni..tgk olympus has fallen..best kot cter dia...wuhhhhuuuuuuuuuuu


22 March 2013
22:51 - 23:55
skype ngn hadi....yeayyyyyy dpt lpas rindu nk gaduh2 ngn dia...yela,last skali dia call bulan lepas tu pun mse ryer cina..walaupun almost hr2 msj ngn dia tp msj jer pown...bukn msj pape pown...msj juz ckp bosan..cter daily life.kongsi resepi..resepi???eh!!!..hahahha...ko menjahanamkan lg resepi yg ak bg ade la di...telur masak separuh jdi masak penuh....untungnya la ak ade kwn gni..lyn jer ape yg ak nk ckp...tengs hadi...dah 4tahun 2bulan ++  kitaorg rapat balik lpas zmn sek dulu..(di,bukan 3thun...hr tu silap kira lorrrrr)...hr tu ckp kat dia tengs sbb always be there for me...dia ckp ( Thx for contact me back...Ko byk bg ak pengalaman)..tengs sbb membebel suh ak tdo awl la ape la...nnty sakit la ape la..bg ko membebel smpai mggu depan pun xhbis di....kita hanya merancang Allah yg tentukan segala2nya..bertemu berpisah kita ade rahmat dan kasihnya..andai itu suratan kita kena terima dgn aty yg terbuka...

dah xthu dh nk tulis ape...next tyme la sambung.....
bye..
salam kasih syg,rindu,cinta untuk semua...
dayah,tqa,baby,hadi,ejek.......
dorang la yg ceriakan hr2 ak lately...
syg korang sgt2...siesly!!!.....
muaaaaahhhhhhhhhhhhhh.....