Ahad, 9 Disember 2012

hebat aturanmu YA ALLAH....

Assalamualaikum w.b.t...
salam ahad,salam disember,
syukur masih bernafas hr nie....
syukur masih mampu bersama org2 yg disayangi...

salam disember??hey dah disember rupanya..subhanaallah kejap jer masa berlalu...ni pun dah nk msuk pertengahan disember...setiap ape yg berlaku mesti ade permulaan pertengahan dan pengakhiran...itulah kehidupan normal kita sebagai hamba Allah di muka bumi ini...

menghitung hari jer lagi nk melangkah ke 2013...meningkat lagi umur 21 ke 22...ak dah 22???....rasa mcm bru lpas spm..chewah...semua org xmo tua kan...hihihi...

jom audit diri ape yg dah berlaku 2012 ni samada kita ke arah kebaikan or sebaliknya...bagi ak 2012 byk sgt kenangan...byk sgt perkara yg berlaku...kalu fikir balik xkuat ak nk kena tempuh semua tu...tp bila tolak campur darab bahagi btul jugak org kata Allah xkan menguji hambanya yg xmampu diuji...ramai ckp mcm tu bila ak frust...frust????...yela..frust belaja,frust ngn diri sendiri...frust bercinta...ops!!!!...tu la ko gatal sgt nk bcinta tu knp...hahhahaha....

permulaan 2012

tersangat busy ngn assignment & project paper...hjung mggu pun sibuk g mari cari bahan nk siapkan assignment...bulan 3 dah start final exam...last dah jumpa ngn geng2 dungun...sedih yg teramat..ak ngn tqa siap nangis lgi hri yg nk balik tuh....ade ak tulis kat entry hr tu..hhahaha..terlebih emo...pastu g holiday kat cameron...family gathering tp ade jugak yg xcukup..makin besar makin xcukup aihhhh...buat hal masing2...

masuk bulan 4 dah kerja....kerja???...yela cari pengalaman sikit...byk pun ok jgak kan...bila kerja ni ajar skit jdi disiplin...bgun awal g kerja...blaja hrgai masa....zmn sekolah jer jdi disiplin skit..bila tyme kat dungun dh jdi hantu..hahhaah...yela kelas kan xtentu masa pgi ptg....bila keptusan kuar..frust plak lg sekali...yela org len dah grad....tp ak fail satu paper...company taxation...tu la main2 lg...tp rasa dh hbis serius tyme final tuh...ntah la...ade hikmah sebalik smua nie kan...so msuk part 7...part 7???hahahaha...org len blja 3thun ak blaja 3thun setengah...bodoh la plak rasa..huhuhu...tyme frust tu nasib baik la ade dayah,tqa,azzat,hadi n lain2 bagi semangat + ak berulang dr dungun ke kober...jauh tuh...kerja lagi...tp kadang2 ejek ade jdi driver..tengs semua...love u all...muahxxxxxx...

pertengahan 2012

bulan 7 tu kena jga baby 2 mggu..kak ngah g umrah...susah jugak nk jga si kecik nie...terjaga tgh mlm..ape smua..tp best layan karenah dia...lpas tu bulan 8 masuk wad...bila orang tnya knp masuk wad...bila ckp suspek jantung mcm2 respon yg dorang bagi..ade yg gelak...ejek siap xpercya...hahhah....ade yg kata kurus pun sakit jantung jugak ke???...ingt org gemuk jer ke blh sakit..ahahahha...merana btul la idup tyme tu..xpsal kena tdo kat wad 3hr 2mlm..pakej terus..hahhaha....malas la nk cter panjang2...hr tu dah ade entry psal menginap kat hospital nie...

lpas ryer sbuk ngn nk knduri abg....lpas tu kena jumpa doc pakar....pastu final exam....ke dungun lgi...dungun dihatiku gtu....hikhikhik...

pengakhiran 2012

result dah kuar...alhamdulillah...dah lulus..dah bleh konvo tuk next convo bulan 5 nnty,insyaallah kalu pnjg umur.....syukur sgt2....now still kerja...bosan jugak rupanya kerja ni tp gtu la...kalu xkerja,duk umah pun bosan...nie la susahnya manusia zaman sekrg...xpernah bersyukur dgn ape yg dia ade....termasuklah ak...hahahahah....semoga hr2 terakhir 2012 ni lebih bermakna...

**tengs kat family,kak ngah yg byk bg smgt...ayh bg keta tuk ulang alik g keje n g dungun....love u all so much..

**tengs kat dayah sbb byk bg semangat...same2 teman g dungun hr tuh..bg nasihat...xde niat pun nk back up sesapa selama nie...semoga terus bhgia...rindu nak lepak sesama mik....

**tengs jugak kat tqa...selalu call nangis sesama kalu rindu..hey!!!!....i miss u so much syg...nnty call la kita lgi...byk sgt kenangan yg kita cipta kat dungun....rindu nk lepak tpi pntai smbil mkn cadbury...dduk termenung kat tingkap umah ptg2 tgk budak2 lalu kat jmbtn...mndi ujan..merempit..eh,last orang bwk motor mase kat dgun tu la....pastu xbawak dah..motor pun xpndang dah,..lupa daratan btul la..hahaha...

**tengs kat hadi sbb selalu gaduh ngn ak..gaduh??hhaha..xde la...tengs sbb sudi dgr crter2 ak sepnjg 2 thun       nie...dr dulu lg...sorry sbb ak selalu penuhkan inbox  fb mu dgn kata2 merapu & crter2 ak..sorry sbb ak marah ko hr tu..tengs sbb hadiahkan ak mcm2...belanja ak..lepak2 ngn ak tyme ko balik malaysia hr tuh...rindu nk skype ngn ko n dgr ko nyanyi smbil main gitar...

**tengs kat ejek sbb jdi driver ak kadang2 tyme g dungun....teman ak mkn roti canai tyme xde org nk teman..hihihi

**tengs kat azzat sbb selalu msj n nk tgk perubahan ak..walaupun awk jauh tercampak kat mesir..bwk2 la balik malaysia....sy terima smua nasihat awk azzat.. :) :)..

**to syafiq sorry ats semua yg dah jdi...xde niat pun nk skitkn aty awk..dah tertulis takdir mcm tu..family first...semoga jumpa yg lebih baik & terbaik..i.allah..sy doakan awak..

**hasbi kyairi.....terima kasih sbb bgi penjelasan kat ika....walaupun dah 2 thun berlalu...tp ika dah dgr dr mulut bi sndiri ape yg jdi & knp...terima kasih tuk souvenirs tuh...terima kasih sbb sudi jumpa ika lgi lpas 2tahun....sgt2 xsangka...hebat aturan ALLAH....

**tengs kat semua yg ade kat keliling ak tyme xde semangat hr tuh...ade nm2 yg terlepas pndang....semoga ALLAH jer yg balas jasa kalian...Amin...



♥ Percaya pada Takdir-Nya ♥ :::


Ketakutan pada kehilangan boleh diatasi,
dengan percaya pada ILAHI.
percaya pada Takdir-Nya..



Percaya bahawa selaku manusia,
kita tidah berhak memiliki,
hanya meminjam.



Dan bila kehilangan terjadi,
kita masih percaya,
bahawa itu adalah kerana
takdir yang mengkehendaki..

semoga 2013 
lebih bermakna untuk kita semua.
.insyaallah.
tak awal mn pun kan nk kata gtu
 lagipun thun baru islam lame dh lpas...
thun baru nie bese2 jer...

semoga kenangan 2012 terus terlipat dalam ingatan.
.yg manis boleh disimpan
 yg pahit boleh campak laut....
hohohoho....

salam sayang
salam kemaafan
from me
ZULAIKHA BT MOHD DIN
a caliph of  ALLAH









Isnin, 19 November 2012

Don't love me forever..but love me till Jannah ..


Assalamualaikum...


Tika hati sedang suka.Memang mudah bilang cinta.Salahkah? Memanglah tidak.



Tapi
 ...
Ada syarat-syaratnya. Kerana perasaan ini fitrah.Moga janganlah menjadi fitnah.

Adakah betul-betul kamu harapkan cinta aku? :)


Kalau benar.Aku juga akan cinta kamu.Tapi aku tidak mahu main-main.Aku tidak mahu ia setakat suka-suka.Sebab itu bukan cinta namanya.


Kalau benarlah cinta kamu itu. Zahirkan...

Jangan sekadar kata-kata.Ketika aku melakukan kesalahan.Cuba tegur kesalahan aku..Jika aku sedang berjaya jangan terlalu memuji aku.Bimbang aku akan riak.


Sedang aku hanyut dalam kemaksiatan cubalah ubati aku.Jangan pula kamu bawa aku ke lembah kemaksiatan.Kalau kamu lakukan juga.Aku pasti tidak keruan.Kerana aku juga ada kelemahan.Kamu tahukan.Aku hidup bersama perjuangan.Perjuangan aku terhadap agama juga pasti terganggu.Dan aku mesti akan ragu-ragu pada cinta kamu nanti.Oleh itu, jangan bawa aku kepada dosa.bolehkan? :D


Selain itu, kamu juga harus perjuangkan hidup kamu dahulu.Setelah itu, barulah berjuang bersama aku.Kau harus belajar, supaya kelak ilmu itu akan digunakan untuk mentarbiyyah jiwa-jiwa yang akan lahir dari kamu nanti.


Kamu pernah kata suka aku.Ya,aku juga suka kamu.
Tapi, sebelum akad kita ada jarak.Pergaulan kita terbatas.Kita tidak boleh bebas bersama.Kerana itu menjauhkan kita dari sebenarnya cinta.


Kamu kena tahu, cinta bukan pada couple saja. Cinta juga bukan pada 'I love you'. Cinta tak terletak pada 'I miss you' dan cinta bukan pada 'can I kiss you?'.Kerana itu semua mainan nafsu semata-mata. Bicara cinta suci itu akan terucap saat ijabkabul dilafazkan. Ketika itulah tujuan cinta dicapai bersama.


Walau apa pun.Kamu juga mesti waspada.Jangan terlalu cinta aku.Kerana aku mungkin bukan milikmu nanti.Mungkin kamu juga bukan milik aku.Namun, kita ada harapan.Selagi doa tidak terputus.


Jangan bimbang.Solehah untuk yang soleh.Kita usaha menjadi hamba yang taat :)
Berdoalah.Kelak dengan izinNya.Kita mungkin akan bebas bersama.

Kalau cinta aku. Zahirkan ..
Don't love me forever..
but love me till Jannah ..
By: Rhnh Lies


tengs to you.....A.H.M.Z....sbb bg nie...peringatan bersama.. :D 

Ahad, 21 Oktober 2012

almost two months

alhamdulillah,syukur ke hadrat illahi..

walaupun mghilangkn diri dh dekat 2bulan...meghilangkan diri kew???xde la, cuma lpas dpt tguran dr sum1 rasa malas nk update blog nie..teguran???juz peringatan sesama manusia..bknnya tacing or wat...+ + + dgn sibuk...hey,sy still blaja..keje..smua sy buat ok!!!!...

cari pengalaman smntara masih muda,xde komitmen dgn sesapa n masih sihat nie...cerita pasal sihat....now dah xyh mkn ubat dah...23 september hr tu g jmpa doc pakar...lpas dh tahu xyh mkn ubat off coz la hepy kan...tp still kena jga mkn...ouh pantang lagi...terpaksa la sebelum rmai yg membebel..

skrg dah masuk mggu ke 3 buln october...Subhanaallah kejap jer mse berlalu...dlm mse 2 bulan ni mcm2 dah jdi...mjlis abg pun dh selesai dgn jayanya...penat!!..of coz la...dis coming friday aidiladha..weeeee...mkn daging lg..naik lg la darah kali nie...hahaah...teringat plak 2thun lpas ryer haji kat hspital..pgi ryer kak ngah msuk wad..ikutkn thun ni bby dah 2thun...ikut bulan islam la...

now,idup mcm bese jer...g kje balik kje..duk umah...wah!!!...baiknya ika skrg..hahahha...mmg nk kena la sape yg ckp mcm tu kan....duk umah belaja tuk muhasabah diri larr....fon pun diam jer..tqa jer yg selalu call...ouh sgguh tenang gni...huhuh...

                         ni gmbr tyme abg kawin..tp gmbr ni mmg xpernah ckup semua family....
kat umah kemaman

kat umah padang tara
we r d only gurl




 


tengs kat hadi sbb bg semua gmbr2 nie....ko ckp ko teringt ak tyme amik gmbr budak ni...siesly budak nie comeyyyyy.....ade mcm ak x???eh!!!..hhhaahaha


**sokmo rindu tyme duk dungun ngn tqa....
**rindu duk kat library ngn syafiq jugak...mulut bisu tp amik kertas conteng2 then passing...heeeee...
**rindu nk dgr hadi membebel...

terima kasih kat semua yg doakan supaya sy cepat sembuh...terima kasih kat semua yg membebel suh sy mkn ubat..suh jga mkn ape smua..tengs a lot...now,move on....alone....mati pun sorang2 kan...belaja tuk berdikari...xperlu bf or wat so ever....dulu dayah yg pling excited bila ak sokmo main2 suh dia cri pkwe tuk ak..hahahhaa....bior jer la...ade jdoh ade lerr tuh...xyah risau2 nk fkir....

to my future bf,bff or my future husband..(tettttttt)
Life Is A Story Written By Allah's Hand.. I Don't Know How U Got Into My Story..? But I Pray U Stay In It, Until Allah Writes My Last Chapter.:) ♥

pesanan dri hadi~at least baca 1 page quran sehari
  •                                        ko pown kene bwat!!!
    pesanan dari tqa ~doa doa doa..tqa selalu doakan tuk ika       

    pesanan dr syafiq
    ~awak kena kuat...


""Mencintai seseorang itu adalah hak kita, namun memiliki seseorang yang kita cintai tanpa ikatan sah dan halal itu bukan hak kita. Jangan pernah takut melepaskan sesuatu yang belum berhak kita miliki. Dia pasti akan kembali seandainya Allah menjadikan dia untuk kita miliki atau Allah akan menggantikan dengan yang jauh lebih baik. Jangan pernah takut kehilangan sesuatu yang BUKAN hak kita.""

Jadikan ini sebagai satu pegangan :

"SAYA BELUM TENTU AKAN MENIKAHI ORANG YANG SAYA CINTAI TAPI SAYA AKAN MENCINTAI ORANG YANG SAYA NIKAHI
~got from sumwhere


Allah helps those who help others

Khamis, 9 Ogos 2012

bermalam kat hospital

assalamualaikum.....salam terakhir ramadhan....

topik kali ni psal ape????psal kesihatan...huhuhuhu

dh 2kali ak g klinik tp drh still tggi n still demam....last2 g hospital check sgala mcm pastu doc kata ade suspek jntung...dlm mase 2jam 4kali doc cek jntung....xpercya punya psal..pastu ade doc muda ni dtg n ckp awk kena msuk wad then msuk ubat....dia pun ade cek nadi,drh n len2 la...

adoiiiiiiiii....bulan2 pose kena bermalam kat hospital..kalu tnya smua org pun org akn ckp xsedap duk wad...bosan gler2 kowt,,,adoyai,,,,nsib la ade kwn2 yg teman...dayah selalu g melawat ak.....2hari duk wad bosan yg teramat....nasib baik ade novel yg nak dibc.....ermmmmm.....

2hri duk ngadap novel nie kat wad...smpai adik2 yg pract kat wad ckp jgn bc novel sgt...heeeee...

rindu gler2 kat mr pink mse duk kat wad....dh duk kat wad xde ape nk peluk...dgn cerah nya....ermmmm...

now i'm home....heee...tp still kena mkn ubt n kena g jmpa pakar 23.9 nie.....adoyaiiiiii.....

tengs kat dayah,apih,latif,ejek,jiran2 n sedara2 yg g tgk....
tengs jugak kat korie,syafiq,abg salleh,tqa,qiqi,ayed,ali,kerol,azzat n yg len2 yg tepon tnya khabar...
tengs kat hadi sbb byk bg nasihat even ak selalu bantah ape ko ckp...tengs teman tyme ak bosan...ko slalu call ak tnya mcm mn....pastu membebel...tp at least ko dgr jer tyme ak ckp bosan,xsuka ubat,xblh tdo ape sume....heeeee.....

xthu dh nk tulis ape..sje2 je update sbb dh bosan duk umh...smbil2 tgk tv ni ngadap blog nie kejap...
salam ramadhan.....smoga hr2 terakhir ni lebih bermakna....

Rabu, 1 Ogos 2012

my sweet 21

assalamualaikum....alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk terus berada di bulan pose thun nie.. :) :)...

pose thun nie bermakna????knp??sbb befday ak dlm buln pose thun nie....heee....tp umur mkin tua.hehehhe...

26.7.2012
hr nie dah plan dgn dayah,yang,hadi n ejek nk g bbuka skali...mula2 dh lme jnji dgn hadi tp dyah ttba ajak bbuka skali so on jer la..:) :)...plan kul 5.30...g amik yang,ejek phtu g amik hadi kat umah dia....g beli kat bazar shahbandar...first tyme g pose thun nie..pose thun lpas g 3 kali..ngn dayah 2kali phtu ngn hadi....heeeeee.......lpas beli2 g mkn kat pntai batu buruk..duk tepi pkok ats rumput...bbuka rmai2...hehhehe...lpas bbuka g umah mak sdara ejek jap then g giant...lpas tuh antar hadi then terus balik...




                                                         we r fren....forever....i.allah....amin
                                                                          love u all
29.7.2012
hr nie my 21st befday...tengs tuk smua yg msg n call wish befday....love u all...alhamdulillah masih dberi kesempatan tuk melalui liku2 hidup di muka bumi ni... :) :)....

30.7.2012...
as usual as last year...hadi jdi org last wish befday.....xpe la aslkn ingt... :)....hr nie dh jnji nk g bbuka dgn hadi..kul 5 ak smpai kaytee then tggu hadi balik dr hospital....amik dia then g tmpah mknan kat batu buruk....lpas tuh g bazar batu buruk n lepak tpi pntai....kat sejam jugak duk tepi pntai...duk sembang mcm2 cter....kul 7 bru g kedai tu balik...:) :)....lpas bbuka g hospital dlu jap...pastu  ingt nk beli big apple tp pusing2 kat ttc duloooo.....cri ape yg berkenan kat aty....hahhhah....

tengs to dayah for dis choc....sweet!!!

tengs to all my fren for this presents.....

tengs to hadi for dis mr bean...nnty ak jahit nama tuh :)

di,msti ko xsedar kan bila ak buat nie...hahhha...ni ak buat tyme ko termenung...:) :)...

tengs tuk semua2 yg wish befday ak...heeeeee....smoga korang pun bhgia n hepy2 selalu...muahhhhh....selamat berpose......



Sabtu, 14 Julai 2012

hye....Assalamualaikum,

lme dh xbuka blog nie..hr tu buka post gmbr video bby jer...tu sbb rindu sgt2 kat dia...then buka sbb tukar nm..mesti ade yg plik kan dgn nma nie....kecantikan menawan adalah maksud bgi nm ZULAIKHA....hr tu smbil tman dayah cri bku kat kedai buku banggol ak terbelek bku mksud nm2 indah dlm islam....sblum tu dh ade kwn ak kat dgun bgthu mksud nm ak cuma xnk tukar..sje jer...

entry kali ni psal ape???ak pun xthu....entry bebas..sbbnya xde idea..bosan gler duk pjbt sorang2...adoyaiiiii...td g lunch dgn ejek..mkn nsi air.bila kenyang..ngntuk la plak..hr nie moyang dh start praktikal...gudluck moyang....semalam result tuk kemasukan ke degree dh thu..tahniah kat semua2 yerp...teruskan perjuangan anda smua...n my best fren dpt kat kedah....woahhhhh...jaouh....xleh dh la ngdap muka ni 24/7..hahahhaha...

hr nie dh msuk hr ke 9 ak jga asyraf...heeeee.....dh mcm mak org jdinya...hahahaha..tp sonok lyn dia....

5.7.2012

hr nie g kelas mcm bese..menikmati suasana pg kat highway.kabus tebal...sejuk gler..heeee....hbis kelas kul 10 ak trun kytee jmpa dgn hadi yg bru smpai subuh tuh....dh jnji nk jmpa dia...bila ak dh smpai kat marang hadi msj ckp dia ade kat jpn..ak pun tfikir la jpn kat area mn..tnya hadi dia ckp kat kubur byk2 nie..kubur byk2????kytee tu byk kubur di....adoyaiiiii...ak tnya dayah..dayah ckp kat wisma persekutuan......hahaaa..kelakar pun ade.....g amik moyang sorg nie then bwk dia g mkn kat area pulau kambing....ak mkn udang masak.merah n dia mkn udang n ikan keli....lpas tuh g jpn balik amik pasport dia..pastu pusing2 kytee nk cri scanner yg agak berkualiti dan berpatutan sbb nk scan 47 pages sumthing..byk tuh..kalu se page rm 1...byk dh hilang kat stu...then mintak tlg ngn syafiq...bila dh ciap scan nk kena emel plak kat uni moyang....woahhhhh byknya nk kena buat....smpaikan moyang nk ngis depan skrin tuh,..hahaaha..sbar2...last2 kul 5 lbih bru siap.....next stop....g giant sbb ak nk beli beras then aiskrim!!!!!.....heeeeeeeeee...moyang blnja aiskrim kitkat....actually ak yg teringin nk mkn tp dia yg belikan..heeeeeeeee.....sempat jgak buat gler hr nie bhnti kat airport amik gmbr....alang2 dh ade jurukamera ape lg....cmpur plak ngn ak yg gler bergmbr nie...hahahaahha.....tengs la....sush2 jer...


nie la gmbar yg moyang edit....


suka sorg2 ak tgk gmbr nie...xpernh lg sebelum nie ade org edit gmbr ak...nmpak jerawat la di....adoyaiiii...xpe la...ak appreciate ape yg ko buat....

~~~u cant stop a guy to love u but never ever fall in love with a guy until he's really wanna marry.u can like/trust him.u can stay with him.laugh.hard.happy.sad...tengs for d quotes di....ak thu ko sje2 je bg tp tu dh jdi mcm satu peringatan tuk ak....

7.6.2012
ade thlil n semayg hjat kat umah smpena kak nk g umrah..tengs kat ejek n hadi sbb sudi dtg even korg xmkn...nk main futsal la ape la....
semoga perjalanan umrah berjalan dgn lancar....doakan kami smua kat mlysia yerp.. :)  :)...

~~>>tggal 6hr jer lg nk pose...kejap jer rasa sethun...kejap sgt2...dlu fkir ape akn jdi sthun akan dtg..skrg ni pun sme jugak....first pose thun nie ak ade kt kl..i.allah....first pose thun lpas ak demam....first pose thun depan...xthu ape akn jdi...smoga smuanya berjln dgn lncar....i.allah...amin...

~~>>tggal 14 hr lgi nk genap umo 21....wahhhhhhhhhhhh!!!..dah 21 ak thun nie....adesssss...rasa mcm budak2 lgi....

k la....jmpa lg next entry,
love u all...love my family..love u dayah,tqa,ejek,hadi,.....tengs sbb temankan hr2 sepi sye...
salam ukhuwah
salam ramadhan
salam rindu...

~~hidup xselalunya indah tp yg indah selalu dlm kenangan~~
~~zulaikha~~

Rabu, 13 Jun 2012

bila si kecik buat hal

video
ni la rupanya bila baru jumpa pasir...al maklum la kl xde pasir mcm nie....heeeeeeee


video
ni mengamuk gara2 nk suh org ikut jer dia nk g mna....

video
tmpat main kat kl....tmpat parking pun blh la...

bila si kecik nie dh mnjangkau usia setahun tjuh bulan....mcm2 ragam...
xsabar nk tggu baby balik 6.7 nie.....



Sabtu, 9 Jun 2012

semusim berlalu

semusim berlalu


bulan 6 dh hmpir smggu berlalu..cepatnya masa berlalu..meninggalkan kita smua...ape kaitn lagu nie dgn semusim berlalu???hahaha...ntah la..ak pun xpham..n xnak pham..biar jer la..yg thu cuma ak buknnya org len...ape yg psti lgu nie sgt2 mnyntuh perasaan..hahaha..jiwang plak mlm2 buta nie kan...heeeee....letak lgu nie untuk tatapan umum jer...xde kaitan ""sgt"" pown

skrg dh msuk bulan rejab..next syaaban next ramadhan.....msti skrg tgh rmai org yg tgh gnti pose kan...selamat hbis gnti pose kpd smua2nya..:D....semusim berlalu adekah ramadhan thun nie akn sme mcm thun lpas...ape yg xsma bg ak ialah apabila dh xde mse ak ngn kwn2 berbuka sekali kat dgun...fkir nk mkn ape n tiap2 hjung mgu fkir nk balik ke x....emmmmmm....tu smua dh jdi kenangan...ade x pose kali nie g bbuka kat pntai batu buruk dgn dayah berdua jer....byk jugak perkara yg ak fkir akn jdi balik ke x...tp yg pasti xkna jdi dah..sbb selalunya ape yg berlalu xkn pusing balik...tp mungkin sejarah akan berulang...mungkin la...mcm ayt pisang berbuah dua kali tuh la...hahahaha.ade plak nk smekan smua tuh yerp....

rindu jugak ramadhan thun lps....sbb ak xsakit dah mcm thun sblumnya..hrap2 thun nie mcm tuh la..ape yg pasti msti ade sdikit yg berubah...kisah kau dan ak..pasti akn jdi lain kan..emmmm..xpe la..dah jdi adat la tuh...masing2 ade khidupan sndiri...yg psti kita tetap kwn even ak yg byk mkn aty....lenkali ak dh kena mkn sup...hahhahaaha...nsib baik la ape yg dia mintak dlu xpernah jdi tp nsib baik jugak smua tuh jdi..skurg2nya ak jdi mkin knal dia...heeeeeeeeeee....

sepnjg 6 bulan pertama nie dh mcm2 hal jdi...ade suka ade duka....harap2 smua berlalu mngikut peredaran mase...

~~~rindu baby...
rindu dia..dia dan dia.....hahhaahahaa....

Ahad, 1 April 2012

i'm bAck....


assalamualaikum.......w.b.t

dh 3 bulan xmgadap blog nie...hr tuh on kjap sbb update gmbaq...heeee....xde mse nk update blog nie..kcian plak di ank tirikan..hahaha...ank betul pun xde nk jdi ank tiri plak yerp..hahah..sja je pown....xthu knp mlm nie tgerak aty nk update blog smbil dgr hitz.fm n msj ngn awk....

kdg2 kalu fkir lme jugak 3bulan tu...tp kalu ingt balik mcm kejap la pulak..so, ats pndpt msing2 la cepat ke lmbt kan...ats ape aktiviti yg kita lakukan hr2...tp bg ak mcm2 aktiviti ak buat...ade hr yg sibuk,hr yg sedih,gmbira,ade hr yg stress thap nk campak org ke laut...hhhahaha..agak kejam la bunyi kan tp gtu la ak rasa....ade jugak kdg2 hr2 yg ak give up dgn ape yg ak buat tp nsib la blh cover balik....heeee....ALLAH xkan bhenti uji hambaNYA selagi seseorg tu msih bnafas di muka bumiNYA nie....tu je yg ak ingt so xguna jugak give up lme2 kan.....chilllllllllllll.....

now i'm back n i'm home....
ape aktiviti lpas dip???tu je yg org selalu tnya...nk kwin ke???hhhahaha...kwin???lmbt lg kowt...ak tggu putera raja pinang..woaaaahhhhhhhh berangan!!!!!...sgt seronok kalu bab berangan kan......hahahaha...**xmemilih pun asalkan ade hati yg ikhlas >>....TETIBA tukar topik...sbnarnya nk cter ape yg dh jdi jerp lgsung jdi bab kwin...xyh nk mggatal sgt la yerp....heeeeeeee......


dh hbis pun episod dip n case study n ETR punya projek....
> > nie la salah satu sbb ak hilg 3bulan dr mgadap blog terchenta nie...test lg,kuiz lg,.lpas case study fokus ke etr plak..keje2 nie la yg mnuntut kesabaran yg tggi..keje2 nie la yg buatkan ak tido kul 4 n 5 pg...keje2 nie la yg buatkan ak mkn megi kul 3 pg....hahhaha....best jugak kalu fkir balik..nma pun blja kan...msti ak rindu kat dorang nnty....tyme2 perang pndpt ngn dorang...heeee.....bkn snng nk perang ngn dorang...ade jugak ak ngis kalu dh tension sgt...adessss terasa malu la plak klu ingt tp tyme ngis xingt dunia pun...hahahah....dh tnsen kan...nsib la ade yg sudi dgr ak ngis..hahhaha...i lap u la..muahhhhh....

nie la group etr ak...


kisah kami berempat.....
sedar ke x sedar dh 3thun knal ngn dorang...dorang???sape lg kalu bkn geng ak la...cuky,tqa ngn anis......

TQA IQA:-hey mak cik...gonna miss u.. badly...jgn smbung ngis plak dh la tulis nie..hr tuh tulis surat cinta pun dh nk ngis....hey....walaupun kita slalu gaduh2 kat bilik tp sy tetap rindu awak...ingt lg fiza ckp kita mcm budak 4thun..hahaha...hnya budak 4thun je thu bhasa2 yg dorang guna kan...hahaaha.....nnty kalu ingt dungun msti ingt kat kamooo,mkan cadbury sesama kat tepi pntai...lukis2 kat pntai...ngis kat taman pos B uitm...teman ngis kat tgga redang...ckp2 kat court redang...rempit same2...jln2 kat bndr dgun sesama..takut gak dgr kalu tqa gaduh ngn khai..kwin jgn lupa jmput...sarawak pun ika rela g...arap2 pas nie jgn gado2 dh yerp...byk jugak rupanya keje gler kitaorg kat dgun kan......tengs la sbb selalu dgr kisah sedih sy yerp....

TQA IQA vs JUE EQA
IQA
**nm yg kamoo gabung kan....



ANIS MAHIRAH-anis!!!...kalu dgn anis selalu je cter2 sal bola xpun anis cter sal artis..heeeee...sonok jugak kalu dgr....xkan lupa punya anis punya febret...mcchicken ngn caramel frap wif coffee....heeeee....chilll....

nie gmbr mse part 3
tggu bbuka kat ria tomyam

cuky2-mesti mu maroh ak kalu thu ak pggil gni kan nisah..adoyai....kwin jgn lupa jmput...hahhaha....tengs la sbb sudi masak tuk kitaorg nk2 kalu ak malas...ak mkn je kan nape yg mu masok..adessss....nnty kita wat kerang bakor lg yerp...rindu la nnty nk mkn kerang dgn mu.....

jln2...sempat je posing..pkok nie
dh xde skrg...dekat atm uitm

kalu rindu tgk gmbr dlm laptop msing2 je la yerp.....tp jgn ngis plak....
p/s tuk diri sndiri jugak sbnarnya....

kisah sy dan awak...
sy dan awak???hahaahhaha....how sweet!!!!....sweet kew???ade rasa mcm nk mkn cadbury plak mlm2 nie....first2 tengs yerp sbb terima sy dgn ape adenya...stelah ditolak dihitung dbhagi dan didarab dh msuk 82 hr....tengs sbb selalu ajar sy kat library....tengs sbb blnja sy...gemuk gtu je sy nie...tengs sbb kejutkn sy pgi2..dh tbalik..dlu sy yg slalu kejutkn awk...tengs sbb ade jugak tgur sy kalu sy salah....n sory jugak...sory sbb sy selalu marah awk....kasar2 ngn awk...msti byk mkn aty owp....tp awk selalu je jwb mkn aty kat cafe kapas lg best...aish!!!!...mmg kena la tyme tuh.....msti rindu nnty nk dgr awk gaduh ngn arip n din kat library...hahhahaha.....ops!!!...lupa plak..tengs sbb bg sy bear pink tuh n smua mnde2 yg awk bg...selalu bg yg pink n sy ckp pink lg...heeee....but i'm luvin it.....i love u....heeeeee


tgh2 ngntuk bc audit kt library....


3bulan dh berlalu....skrg dh msuk bulan 4....teruskan idup...heeeeee.....
setiap pertemuan pasti ade perpisahan....terpulang pd diri kita sndiri sme ade nk jdikan pertemuan tu sesuatu yg bernilai atau x....tp bg ak stiap ptemuan tu sgt bermakna dan stiap perpisahan tu hnya mmpu diiringi oleh kenangan dan sejarah....kenangn yg mmpu diingati selama2nya dan sejarah yg dh xmgkin akn berulang pde mse akn dtg...dh nmanya pun sjarah kan....

gonna miss u all....dungun,pntai,redang tp bukn mknn kat redang....
gonna miss u.....
sonok dpt jumpa awk lg hr nie...
xsabar nk jumpa bby jumaat nie...heeeee....